Liliang logo
Artikler

Artikler

Hva er Tai Chi:

Tai Chi, også kjent som Tai Chi Chuan, er en kinesisk kampsport som har blitt praktisert i flere århundrer. Tai Chi fokuserer på å bevege kroppen på en rolig og jevn måte, samtidig som man opprettholder en dyp og avslappet pust. Bevegelsene er sakte og flytende, og blir ofte beskrevet som en form for "meditasjon i bevegelse".

Tai Chi - Historie og helsefordeler

Tai Chi er opprinnelig en kampkunst som oppsto i Kina for flere hundre år siden. Det regnes som en myk kampkunst, fordi fokuset er å utvikle en indre mental styrke og ro, i stedet for å beseire en motstander med fysisk styrke. De grunnleggende prinsippene har sitt utspring i Taoismen, Qi Gong, Kung Fu og kinesisk medisin. Basert på Taoismen er alt sammensatt av to motstridende, dog komplementære, elementer: Yin og Yang, der Yin-elementer anses å være feminine, myke og ettergivende og Yang-elementer anses å være maskuline, harde og bestemte.

Hva er Qi Gong:

Qi Gong (også kjent som Chi Kung) er en tradisjonell kinesisk praksis som fokuserer på å harmonisere kropp og sinn gjennom en kombinasjon av bevegelser, pusteteknikker og mental fokus. Qi Gong betyr bokstavelig talt "å arbeide med livsenergi", og praksisen går ut på å øke mengden og strømmen av Qi (livsenergi) gjennom kroppen.

Hvorfor trene Tai Chi?

Det er mange fordeler ved å trene Tai Chi, både fysisk og mentalt. Her er noen eksempler:

Tai Chi effektivt mot smerter

En koreansk oversiktsanalyse har funnet at Tai Chi kan være effektiv for å dempe smerter, motvirke leddstivhet og gi bedre fysisk funksjon ved slitasjegikt.

Tai Chi mot depresjon hos eldre

En amerikansk studie har vist at Tai Chi bedre kan redusere depresjon og angst hos eldre mennesker enn kraftige medikamenter.

Tai Chi mot Parkinsons sykdom

Tai Chi Chuan, en kinesisk, myk kampsport, har vist gunstige effekter på de motoriske og ikke-motoriske symptomene ved Parkinsons sykdom, men ingen studie har testet langtidseffekten av tai-chi-trening.

Tai Chi og Qi Gong ved kreft

Studier viser at Qi Gong og Tai Chi har positiv effekt på livskvaliteten til kreftpasienter